Siirry sisältöön
Runoilija-lauluntekijä Helmi Valkee kuvattuna vaaleanvioletilla taustalla. Helmi Valkeen katse on vakava ja vaaleanpunaiset hiukset ovat täynnä orkidean terälehtiä.

Helmi Valkee

Olen lauluntekijä ja runoilija. Olen suorittanut musiikkituotannon ammattitutkinnon laulun tekemisen osaamisalalta vuonna 2022.

Julkaisin esikois-EP:ni Purkan kesäkuussa 2023. Tällä hetkellä kirjoitan runokokoelmaa, romaania ja seuraavaa levyäni. Esitän musiikkiani ja runojani eri tapahtumissa, myös tilausesityksinä. Olen ohjannut kirjoittamista, opettanut ukulelensoittoa ja käynyt kouluissa runoilijavierailuilla.

Erityisosaamistani on kirjoittaa vaikeista tunteista vadelmanpehmeästi. Käytän vahvaa tarinankerrontaa, oivaltavia kielikuvia ja kattavasti erilaisia riimikuvioita. Lauluntekijän koulutukseni myötä ymmärrän lyriikan kirjoittamisen teoriapuolen ja käytän sitä apuna ohjatessani. Olen innostava ja inspiroitunut ohjaaja.

Referenssit

Toimin vuosina 2022-2024 runoilijana Poets of Today – Voices of Tomorrow -hankkeessa: https://lastenkulttuuri.fi/hankkeet/potvot/ . Hankkeen aikana olen käynyt runoilijavieraana kouluissa, osallistunut runokävelyn järjestämiseen ja kirjoittanut hanketta varten runoja.
Pääset tästä linkistä lukemaan oppilaiden kokemuksia runovierailustani: https://tullintarinat.wordpress.com/2023/12/14/runoilijavierailija-koulussamme/

Uutisoiva on haastatellut minua Purkka-EP:seen liittyen:
https://oivaseutu.fi/artikkelit/helmi-valkee-synkkaa-ukulelemusiikkia-tekeva-runotytto-1/

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta tekijästä.