Siirry sisältöön
Runoilija-lauluntekijä Helmi Valkee kuvattuna vaaleanvioletilla taustalla. Helmi Valkeen katse on vakava ja vaaleanpunaiset hiukset ovat täynnä orkidean terälehtiä.

Helmi Valkee

Olen lauluntekijä ja runoilija. Olen valmistunut vuonna 2022 lauluntekijäksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta.

Kirjoitan heleää ja synkkää ukulelemusiikkia ja laulan vaikeista tunteista vadelmanpehmeästi. Tekstini ovat kuin rikkinäisestä betonista kasvavia kukkia. Kappaleissani inhorealismi ja runolliset kielikuvat ovat sopusoinnussa keskenään.

Käsittelen sanoituksissani ja runoissani teemoina mm. ulkopuolisuuden kokemuksia, kipua ja rakkaudenjanoa. Yhtenä missionani on kirjoittaa tekstejä etenkin nuorille naisille, mutta myös kaikille yksinäisyyttä tai väkivaltaa kokeneille ihmisille.

Osaan myös ohjata sanataide- ja laulunkirjoitustyöpajoja.

Referenssit

Olen esiintynyt laulaja-lauluntekijänä eri tapahtumissa sekä ravintoloissa ja kahviloissa vuodesta 2018 lähtien. Olen julkaissut Purkka-nimisen debyytti-EP:ni kesäkuussa 2023. Spotify-linkki: https://open.spotify.com/album/7HrVLl0LWxCzGPaXTBxKoi?si=fgX7I4mmTWyW9g30iTZ9-Q .

Toimin vuosina 2022-2024 runoilijana Poets of Today – Voices of Tomorrow -hankkeessa: https://lastenkulttuuri.fi/hankkeet/potvot/ . Hankkeessa kirjoitetaan runoja, järjestetään runokävelyitä kaupunkiympäristöön ja tuodaan runoutta kouluihin.

Kirjoitan tällä hetkellä ensimmäistä runokokoelmaani.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta tekijästä.