Siirry sisältöön
Profiilikuva Helmi Valkee

Synkkää ja vadelmanpehmeää ukulelemusiikkia

Laventelinvärisellä taustalla kuvattu vaaleanpunahiuksinen lauluntekijä-runoilija Helmi Valkee, jonka suussa on vaaleanpunainen ruusu
Helmi Valkee on synkkää ja heleää ukulelemusiikkia kirjoittava runotyttö, joka laulaa vaikeista tunteista vadelmanpehmeästi.

Lauluntekijä julkaisi 16.6. Purkka -esikois-EP:nsä. Hän kirjoittaa myös parhaillaan ensimmäistä runokokoelmaansa ja on yksi kymmenestä nuoresta runoilijasta Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton Poets of Today -Voices of Tomorrow -hankkeessa.

Esitys sisältää 30 minuuttia laulua ja ukulelensoittoa välispiikkeineen. Kappaleissa käsiteltyjä teemoja ovat mm. rakkaudenjano, kipu ja ulkopuolisuuden kokemukset. Laulutekstit ovat kuin rikkinäisestä betonista kasvavia kukkia.

Asiakkaan toiveen mukaan esityksen voi koostaa vaihtoehtoisesti sekä musiikista että runoista. Tälloin esityksen kesto voi olla enintään 45 minuuttia.

"Helmi Valkee osaa puskea herkkyyden, vakavuuden ja toisinaan myös sielullisen rumuuden niin lähekkäin toisiaan, että pelti painuu ruttuun. Paitsi että pellin tilalla on kitkerää hattaraa, vaahtokarkkeja ja samppanjaa. Herkkää, taiteellista ja kivuliasta, Helmi Valkee onkin näin muuntunut folkpophaaverunoilunsa mestariksi."
– Purkka-EP, Desibeli.net -arvostelu

"Maailma muuttuu, toisinaan jopa musiikin voimin."
– Lasinukke-single, Desibeli.net -arvostelu

Uutisoivan haastattelu: https://oivaseutu.fi/artikkelit/helmi-valkee-synkkaa-ukulelemusiikkia-tekeva-runotytto-1/

Tekniset vaatimukset

Esitys voidaan toteuttaa pienessä tilassa esiintyjän oman pienen äänentoiston kanssa, mutta isommassa tilassa on tarpeen olla oma tilaan riittävä äänentoisto ukulelelle ja laululle sekä mielellään myös miksaaja.
Mustavalkoinen kuva, jossa tyllihameeseen pukeutunut lauluntekijä-runoilija Helmi Valkee esiintyy mikin edessä ukulelen kanssa

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.