Siirry sisältöön
Näyttelijä, pedagogi Emilia Pokkinen suunnittelee ja toteuttaa draamatyöpajan kullekin erityisryhmälle yhteistyössä tilaajan kanssa. Mahdollisuuksien mukaan Emilia tulee aina ensin tutustumiskäynnille ryhmän luokse. Työpaja voidaan räätälöidä tiiviskurssiksi tai toteuttaa viikoittaisena työpajana esim. 10 viikon aikana. Työpajaan voivat osallistua ryhmän lisäksi ohjaajat, hoitajat ja tukihenkilöt. Työpajassa tehdään paljon vuorovaikutteisia harjoituksia; ääni- ja liikeharjoituksia, improvisaatiota, tunnetiloihin liittyviä tehtäviä, tarinankerrontaa ja pieniä draamallisia kohtauksia. Tämän draamatyöpajan tavoite on tarjota kehitysvammaisille ihmisille ja muille erityisryhmille normaalista arjesta poikkeavaa toimintaa, uusia kokemuksia ja iloa. Samalla vahvistuu heidän kykynsä ilmaista omaa tahtoa ja mielipiteitä. Työpajaan osallistuminen parantaa myös yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta.

Näyttelijä Emilia Pokkinen on toteuttanut kaksi draamatyöpajaa Ylöjärven kehitysvammatyön asiakkaille vuosina 2018 ja 2021. Emilia on opiskellut soveltavan teatterin metodeja ja suorittanut Taideyliopistossa opettajan pedagogiset opinnot v.2020-2022.

video Ylöjärven kehitysvammatyön työpajasta:
https://www.youtube.com/watch?v=5Qh5mpZhYtU&t=3s

Tilavaatimukset

Työpajatila on rauhoitettava muulta toiminnalta. Tarvitsemme ainoastaan tuolit osallistujia varten ja paljon tyhjää lattiatilaa.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.