Siirry sisältöön
Armas klovnin residenssit Armas klovnin residenssit

Jouko Enkelnotko

Klovni Armas

Klovni Armas on Jouko Enkelnotkon hyväntuulinen laulava klovni, jonka erikoisalaa on sote-kentällä toimiminen. Armas syntyi Taiken vanhustyön taiteilijaresidenssissä Jyväskylässä 2017. Sittemmin Armas on tehnyt uraauurtavaa työtä sairaalassa aikuisten osastoilla. Armas pyrkii mahdollisuuksien mukaan vastaamaan kuulijoiden toiveisiin ukulelensa säestyksellä ja impro-laulu on hänen bravuurinsa. Hän antaa myöskin ukulelen perusteiden opetusta yksin tai vaikkapa työtiimeille.

Armaksen voi tilata residenssiin, jonka minimi kesto on yksi kuukausi, jolloin viikottaisia työpäiviä on enintäään kolme. Hänet voi myös pyytää luennoimaan työstään.

Kuvat: Liisa Karling

Referenssit

Näyttelijänä vuodesta 1996.
Platinalevylaulaja, Virtuoso 2005-11
Sairaalaklovnit 2003-2018
Taike, Taiteilijaresidenssi 2017, Jyväskylä 5 vk
Suomen Kulttuurirahasto, 12 kk apuraha 2018-19, Taysin taiteilija aikuisten osastot
Hoivakotikiertue, pienoisnäytelmä Reino Helismaan elämästä, käsikirjoitus, ohjaus ja päärooli, Äänekosken Kaupunki 2021
Korona-apurahat, Tays 3kk 2021, aikuisten osastot
Operaatio Pirkanmaa, Kuuselakeskus 3kk
LIsäksi näytelmäkirjoittamista, ohjausta ja opettamista.

Suositukset (2)

 1. Profiilikuva Sointu Senioripalvelut

  Sointu Senioripalvelut

  13. Helmikuuta 2023

  Suosittelemme lämpimästi Jouko Enkelnotkon palveluita/esiintymisiä! Meillä asumispalveluissa sekä asukkaat että työntekijät ovat pitäneet todella paljon Armas-klovnista. Kohtaaminen, mainio tilanne taju ja huumori, ilmaisu sekä intensiivinen läsnäolo ovat Joukon valtteja. Lauluääni on upea tenori ja kontratenori, joka on harvinaista kuultavaa. 🙂

 2. Profiilikuva Hyvaks/ Ikääntyneiden palvelut

  Hyvaks/ Ikääntyneiden palvelut

  14. Helmikuuta 2023

  Ikääntyneiden palvelut/Jyväskylä/palveluasuminen:
  Armas-klovnin vierailut yksikössämme olivat mahtava kokemus. Vierailut liittyivät taiteilijaresidenssiin, joka järjestettiin yksikköömme. Armas on empaattinen, ja huumorintajuinen. Läsnäolo ja asukkaiden kohtaaminen lämmintä ja tilannetajuista. Etenkin Armaksen/Joukon musiikillinen esiintyminen oli asukkaillemme kovasti mieleen. Armaksen vierailut ovat hieno esimerkki nykyajan vanhustenhoivan moniammatillisuudesta. Myös henkilöstö oli tyytyväinen tähän toimintaan ja tykkäsivät Armaksesta/Joukosta kovasti.. Suosittelemme ja lämmöllä Armasta muistelemme.