Siirry sisältöön
Profiilikuva Ahaa Teatteri

Tavallinen supersankari

Vaalea tiiliseinä, jonka edessä roikkuu pyykkinarulla harmaa haalari, punainen supersankari maski sekä sini-punainen supersankarin asu. Seinässä lukee Tavallinen supersankari.
Tavallinen supersankari
käsikirjoitus ja ohjaus Tuomas Rinta-Panttila

Jos olisit supersankari, mikä olisi supervoimasi? Olisitko aina ilmiömäisen upea, superhuikea, äärettömän uskomaton ja ainoa laatuaan? Vai olisivatko superominaisuuksiasi tavallisuus, tunnollisuus ja ahkeruus? Mutta eiväthän ne ole supervoimia! Vai ovatko sittenkin…

Koulussa tapahtuu kummia. Koulun vahtimestarit löytävät jumppasalillisen lapsia jälki-istunnosta! Onko tämä maailman suurin jälki-istunto ja ovatko vahtimestarit itsekin joutuneet sinne? Mitä koulun rehtori oikein suunnittelee? Liittyvätkö avaruusoliot kuvioon ja miksi koulun valotkin alkavat siristä ja säristä? Nyt apuun tarvitaan supersankareita! Onneksi kolme vahtimestaria paljastuukin oikeiksi supersankareiksi. Harmi kyllä, heidän erikoisista supervoimistaan ei ole mitään hyötyä kimurantin tilanteen ratkaisemisessa. Lisäksi he ovat kamalan peloissaan. Joukkoon kuuluu myös aivan tavallinen vahtimestari, jolla ei ole supervoimia lainkaan. Miten hän muka voisi auttaa, ja pelastaa koulun rehtorin vehkeilyiltä? Hänhän vain leipoo todella hyviä korvapuusteja! Vastauksia etsitään koulun käytäviltä kuin jännittävässä videopelissä. Tunnelma tiivistyy, yllättävät käänteet seuraavat toinen toistaan ja lopulta – tietenkin – kaikkien taitoja tarvitaan, jotta arvoitus saadaan ratkaistuksi. Yhteistyössä on voimaa tässäkin tapauksessa!

”Jotain hyvin omituista täällä on tekeillä. Nyt täytyy ottaa asioista selvää! Kuka lähtee tutkimusmatkalle kohti kellarin sähköpääkeskusta?”

Tavallinen supersankari on kreisikomedia ja jännitysnäytelmä samassa paketissa.
Se nostaa keskiöön tavallisuuden voiman, erilaisuuden hyväksymisen ja yhteistyön merkityksen. Kenenkään ei tarvitse olla supersankari ollakseen supertärkeä!


Suos. alakouluikäisille
Kesto n. 60 min.
Kantaesitys Ahaa Teatterissa 10.9.2024

Näytelmän oppimateriaali lähetetään esityksen tilanneille etukäteen.

Tilavaatimukset

Leveys 8,2 m, syvyys 7 m, vapaa korkeus 5 m.
Mahtuu 12 x 20 m kokoiseen saliin.
Katsojamäärä korkeintaan 200 hlöä/esitys, oppilaat ja opettajat yhteenlaskettuna.

Tekniset vaatimukset

Voimavirta.
Pimennetty sali.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.