Siirry sisältöön
Profiilikuva Jiipeen Biisipaja

Biisintekopaja – kaikille ilman harrastuneisuutta

Kuvassa on kerrostettu kaksi kuvaa muusikon työhuoneesta, jossa ensimmäisessä Jiipee soittaa sähkökitaraa ja toisessa luonnostelee laulunsanoja. Kuvassa on teksti:
Biisintekopajassa tehdään kokonainen uusi musiikkikappale tyhjästä.

Työskentelyyn liittyy kolme periaatetta: luovuuden vapauttaminen, ryhmäytyminen ja ryhmässä toimiminen sekä mahdollisimman laaja osallisuus ja ihmisten osallistaminen biisintekoprosessiin.

Usein työskentelyyn liitetään tilaajan toivoma teema, jota ryhmä kulloinkin käsittelee.

Teemoja ovat olleet esimerkiksi voimalaulun tekeminen, ystävyys, kevät, ja jopa EU:n tulevaisuus.

Tärkeä periaatteeni on, että osallistujilta ei edellytetä mitään musiikin harrastuneisuuteen liittyvää, tietoja tai taitoja. Opetan biisintekemistä myös musiikin pedagogisemmassa merkityksessä, mutta tämän työpajan sisältö on elämyksellisempi.

Kappaleen aihe, tyylilaji ja sisältö päätetään yhdessä. Ohjaan kappaleen tekemistä niin, että se voidaan tehdä nopealla aikataululla ja tarkasti miettimälläni prosessilla alusta loppuun.

Pedagogina minulle on tärkeää sanoittaa musiikkia siten, että kuka tahansa voi sitä ymmärtää. Ilman musiikillista harrastuneisuuttakin osallistujat pääsevät vaikuttamaan kappaleen sisältöön ja tunnelmaan paljon. Osallistavuus on minulle tärkeää. Teksti tehdään yhdessä.

Yhteinen biisinteko on kokemukseni mukaan ollut innostava kokemus, ja usein ihmiset yllättyvät positiivisesti myös lopputuloksesta. Olen toteuttanut elämyksellisiä biisintekopajoja ihmisten kanssa kaikista ikäluokista ja yhteiskuntaryhmistä.

Biisintekopaja tarjoaa luovan näkökulman, joka voi parhaimmillaan ratkaista yrityksen tai yhteisön toimintaan liittyvän ajankohtaisen kysymyksen tai ongelman.

Työpaja päättyy kappaleen esitykseen.

Aikaa työpajaan kannattaa varata 45 min – 3h. Palvelun kesto ja sisältö on tilaajan tarpeisiin räätälöitävissä.

Yrityksille biisintekopaja on hyvä työkalu tiimien rakentamiseen, työhyvinvoinnin nostamiseen työpaikalla ja osaksi työhyvinvointipäiviä.

Palvelu sopii myös illanistujaisiin, ohjelmanumeroksi juhliin ja tilaisuuksiin, vaikka mökkiviikonloppuihin.

Jos osallistujien halutaan olevan mukana kappaleen esittämisessä, tuon paikalle esitykseen tarvittavat soittimet.

Lisäpalveluna pystyn äänittämään yhdessä tehdyn kappaleen.

Arvojani: Toimin luottamuksellisesti ja herkkyydellä ja panostan ihmisten kohtaamiseen sekä tekemisen laatuun. Arvostan totuudellisuutta ja pyrin etsimään asioista positiivisen ja rakentavan pääsanoman. Taiteentekijänä kuuntelen, kysyn, yhdistelen ja luon uutta.

Jiipeen Biisipajan kotisivut: http://www.biisipaja.fi

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.