Siirry sisältöön
Kuvassa muusikko Iago Castro Pérez istuu risti-istunnassa lattialla ja katsoo kahta lasta, jotka leikkivät hänen edessään lattialla istuen. Toinen lapsista on selin kameraan ja pitelee oikeassa kädessään sorminukkea. Toinen istuu kameraan päin ja pitelee molemmissa käsissään sorminukkea toista lasta kohti.
Musiikki, minun äidinkieleni! on vuorovaikutteinen sanaton muskari, jossa lapset ja perheet voivat kokea monipuolisesti musiikkia. Pedagogiikka perustuu sanattomiin lauluihin ja loruihin, eli toiminta soveltuu kaikille äidinkielestä riippumatta.

Sanaton muskari sopii myös heille, joilla on kehitysvaikeuksia tai haasteita motoriikan kanssa. Tässä pedagogiikassa musiikkia opitaan kuin äidinkieltä – ensin kuunnellaan, sitten kokeillaan. Musiikkia ja rytmiä aistitaan yhdessä liikkumalla, toistamalla ja vertaamalla ryhmässä. Pedagogiikka perustuu sanattomiin lauluihin ja loruihin, eli toiminta soveltuu kaikille äidinkielestä riippumatta.

Muskareissa voi olla kerrallaan lapsia voi olla n. 20. Isommalle joukolle (n. 40 lasta) on mahdollista tilata myös kahden vetäjän kokonaisuus, jonka ohjelma jatkaa tätä samaa sanattoman musiikin kokemista ja siitä nauttimista. Ikäsuositus on n. 0-10 vuotta. Tästä kaikkien on mahdollista saada hyvää mieltä!

Muskareita on mahdollista saada myös kielellisinä, esimerkiksi englanniksi ja espanjaksi, myös monikielinen muskari (katalaani, portugali jne) on mahdollinen.

Sanattoman musiikin opettaminen on herättänyt kiinnostusta YLEn Pikku Kakkosta myöten ja keväällä 2023 julkaistiin Paloma Català Pargan oma ohjelma YLE Areenassa.

Tilavaatimukset

Mikä tahansa tila käy, kesäaikaan myös ulkotila.

Tekniset vaatimukset

Ei vaatimuksia.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.