Siirry sisältöön

Sanataideyhdistys Yöstäjä ry

Yöstäjässä työskentelee sanataidekasvatuksen ja kirjallisuuden ammattilaisia. Meiltä voi tilata sanataidetyöpajoja ja -koulutuksia kaikenikäisille sekä monipuolisia kirjallisuuden asiantuntijapalveluita.

Meidän toiminnassamme osallistujat innostuvat teksteistä ja kokeilevat luovaa kirjoittamista. Suunnittelemme myös kulttuurikasvatuskokonaisuuksia, tuotamme opetusmateriaaleja ja löydämme toiminnallisia tapoja kokea kirjallisuutta.

Me toteutamme myös kokonaisia kirjallisuustapahtumia, lukutaitohankkeita ja museopedagogiikkaa sekä erityisesti lapsille, nuorille ja perheille suunnattua, osallistava sanataidetoimintaa.

Referenssit

Yöstäjä toteuttaa joka vuosi yli 200 työpajaa kouluissa ja varhaiskasvatuksessa, mm. Tampereen, Nokian ja Pälkäneen kulttuurikasvatuskokonaisuuksiin.

Olemme järjestäneet vuosien varrella kymmeniä erilaisia sanataide- ja kirjallisuushankkeita mm. Suomen Kulttuurirahaston, Taiteen edistämiskeskuksen, OKM:n ja Opetushallituksen rahoituksella: esim. Pirkanmaan kulttuurirahaston kärkihankkeen Kirjalitta kiertueella ja Lukuliikkeen Etsivää lukutaitoa nuorisokeskuksissa -hankkeen.

Järjestämme vuosittain marraskuussa myös Kirjalitta – lastenkirja- ja sanataidefestivaalin paikallisten yhteistyökumppanien kanssa.

Suositukset (1)

  1. Profiilikuva Tampereen kaupunki, kirjastojen tapahtumat

    Tampereen kaupunki, kirjastojen tapahtumat

    20. Maaliskuuta 2023

    Yhteistyö Sanataideyhdistys Yöstäjän kanssa on aina helppoa ja sujuvaa ja heidän palvelunsa ovat korkeatasoisia.