Siirry sisältöön
Lempeän liikkeen taidetyöpajassa yhdistyvät kehotietoisuus ja intuitiivinen maalaaminen. Yhdessä liike ja taide luovat tutkimusmatkan kehollisuuden ja kuvataiteen äärelle ohjaajan avustuksella.

Pajassa toteutetaan liikeharjoituksia, jotka kutsuvat kohti läsnäoloa, aistikokemuksia, sekä rauhoittavat hermostoa ennen siveltimeen tarttumista. Soveltavan taiteen menetelmät kutsuvat kokeilemaan uutta tässä ja nyt.

Työpajat edistävät kehotietoisuuden kokemusta, itsetuntemusta ja osallisuutta ryhmätoiminnassa kuvataiteellisin menetelmin. Se tuo elämyksellisiä hetkiä ja kulttuurihyvinvointia arkeen ja tapahtumiin.

Toiminta sopii Tyhy-päiviin, tapahtumiin, yhteisöille tai sosiaali- ja terveysalan asiakaskunnalle. Työpajojen sisältö ja teemat ovat räätälöitävissä ryhmän tarpeiden mukaan.

KÄYTÄNTÖ

Mitään ei tarvitse osata ja työpaja soveltuu niin aloittelijoille, kuin kuvataiteen harrastajille. Voit tilata sen yhden kerran kokemukseksi tai useamman työpajan kokonaisuudeksi. Pituus on 1,5 h tai aika toiveen mukaan. Se pitää sisällään alustuksen teemaan, liike-osuuden, virittelevän taideharjoituksen, vapaata maalausta, sekä yhteisen lopetuksen.

Kuvallisella ilmaisulla ei ole vaatimusta, ja se voi olla abstraktia tai esittävää. Vaikka sääntöjä ei ole ja toiminnassa kuunnellaan sisäisiä impulsseja, niin työpajoissa käydään läpi erilaisia tekniikka ja työväline mahdollisuuksia ohjatusti.

Materiaaleina käytämme peite-, vesi- tai akryylivärejä, sekä erilaisia kyniä ja liituja. Mukaan voidaan ottaa kirjoitusharjoituksia, mikäli se tukee ryhmän toimintaa.

Työpajateemoja ovat esimerkiksi: Villit viivat – ekspressiivinen taidehetki, Sisäisen maailman värit, Tilan tuntu – havaintoja kehossa ja kuvassa, Tulevaisuuden näkymät, Aistien sävyt ja Muotoja luonnosta.

Ryhmän toiveet huomioiden mukaan voidaan ottaa aikaa yhteiselle jakamiselle ja keskustelu osuudelle. Keskusteluissa on mahdollista tarkastella teemojen lisäksi vahvuuksia, voimavaroja, osaamisen tunnistamista, hyvinvointia ja unelmia.

Tilavaatimukset

Työpajat voidaan toteuttaa avoimessa tilassa, jossa ryhmän on mahdollista liikkua. Luova työskentely tapahtuu, joko pöydillä/tuoleilla tai lattiatasolla. Toteutus tilaajan kiinteistössä tai sopiva paikka voidaan vuokrata Tampereen keskustan tuntumasta, jolloin vuokra lisätään hintaan. Voit kysyä mahdollisuutta etätoteutukseen tai muista erityisjärjestelyistä. Työpaja on mahdollista toteuttaa myös pelkästään istuen.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.