Siirry sisältöön
Profiilikuva Tampereen Teatteri

Kasvun tekijä -forumteatteria nuorten auttamisesta

Kasvun tekijä-esityksen markkinointikuva
Kasvun tekijä -teatteriesitys ottaa yleisön mukaan keskustelemaan nuorista ja nuorten auttajista.

Kasvun tekijä on Tampereen Teatterin, Tampereen ev.lut. seurakuntien ja Vanhan kirkon yhteistyössä toteuttama uusi näytelmä auttajista ja nuorista autettavista. Suomen nuorista joka viides tarvitsee elämässään erityistä tukea. Näytelmä suuntaa huomion näihin nuoriin ja erityisesti auttamistyöhön ja sen tekijöihin.

Kasvun tekijä -näytelmä on forumteatteria, joka ottaa yleisön mukaan pohtimaan ja ratkomaan tarinan esittämiä kysymyksiä. Esitys tavoittelee monialaisia yleisöjä, joissa on mukana nuoria aikuisia, heidän kanssaan työskenteleviä ammattilaisia ja alan asiantuntijoita sekä päätöksentekijöitä. Tavoitteena on rakentaa vuoropuhelua, jossa kaikki tulevat kuulluiksi. Forumteatterissa katsojat ovat myös osallistujia ja asiantuntijoita.

Esityksen taustatyössä on haastateltu kymmeniä eritaustaisia nuoria sekä auttamistyön asiantuntijoita Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Taustatyöstä ja esityksen käsikirjoituksesta, ohjaamisesta ja osallistavan esitystilanteen fasilitoinnista vastaa Kati Sirén DraamaRäätälit-osuuskunnasta. Sirén on yksi Suomen forumteatterin uranuurtajista. Rooleissa nähdään Tampereen Teatterin näyttelijät Elisa Piispanen ja Ville Mikkonen.

Esitys on osa Tampereen Teatterin Uudet näyttämöt -kokonaisuutta. Tampereen ev.lut. seurakunnat on tukenut hanketta seurakuntien osallistuvan budjetoinnin varoista.

”Nuorten pahoinvointi on aikamme kohtalonkysymys, josta yhteiskunnassa ollaan laajasti huolissaan. Kasvun tekijä nostaa nuorten rinnalle myös auttamistyötä tekevät ammattilaiset. Esitystapahtumassa pohdimme yhdessä, mitä on hyvä auttamistyö ja hyvän työn olosuhteet”, kertoo Tampereen Teatterin hankekoordinaattori ja -tuottaja Arttu Haapalainen.

”Yksi kirkon tehtävistä on olla heikompien ja huonommassa asemassa olevien ääni yhteiskunnassa. Forumteatteri-hanke on yksi tapa toteuttaa tätä kirkon tehtävää. Nuorten auttaminen on aina satsaus tulevaisuuteen”, sanoo Vanhan kirkon pastori Olli Viljakainen.

Tilavaatimukset

Esitys tuodaan tilaajan luo. Esitys sopii monenlaisiin tiloihin, mutta osallistava muoto onnistuu parhaiten, kun yleisö on lähellä esittäjiä. Esitys ei vaadi korotettua näyttämöä tai katsomoa, vaan näyttämötilaksi soveltuu hyvin tavallinen lattiatila (vähintään 5 m x 5 m). Katsomo voidaan tarvittaessa rakentaa irtotuoleista.

Tekniset vaatimukset

Tuomme tekniset fasiliteetit (eli käytännössä valo- ja
äänitekniikan) mukanamme. Palveluun kuuluu tuottajan etukäteisvierailu esiintymispaikassa. Tällöin voidaan sopia esityspäivän käytänteistä yhdessä.
Kasvun tekijä-esityksen työryhmä: näyttelijät Ville Mikkonen ja Elisa Piispanen ja ohjaaja Kati Sirén.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.