Siirry sisältöön
Sinulla on eturivin paikka, se ainoa paikka.

Henkilökohtainen ja elämän valintoja pohdiskeleva Hamlet private -esitys on katsojan ja esiintyjän välinen kohtaaminen, joka kutsuu Shakespearen Hamletin suurten kysymysten äärelle.

Hamlet on idealisti ja empivä älyihminen. Hän on antisankari, jota elämän moraalinen mataluus masentaa. Esiintyjä tekee tulkinnan korteista, jotka peilaavat Hamletin motiiveja. Hamletin empiminen luo tilaa katsojan omille kysymyksille ja valinnoille. Esityksellä halutaan tarjota vaihtoehto pakottavalle halulle kontrolloida älyllä kaikkia eri elämänalueita ja tunteita.

Esitys toteutetaan yhdelle katsojalle kerrallaan. Esitys voidaan toteuttaa suomeksi tai englanniksi. Esityspaikka julkinen tila kuten kahvila tai ravintola.

Vuodesta 2012 Gnab Collective on kiertänyt Hamlet private –teoksellaan ympäri Eurooppaa – luoden erilaisia versioita esityksestä eri esiintyjille. Tanssiteatteri MD tuo henkilökohtaisen ja elämän valintoja pohdiskelevan esityksen Tampereelle Samuli Roinisen esittämänä.

Tanssiteatteri MD:n versio teoksesta sai ensiesityksensä kahdenvälisen taiteen Kehä-festivaalilla Oulussa 2018, jolloin teosta esitettiin mm. Oulun vankilassa. Teos on vieraillut lisäksi Porin Lainsuojattomat-festivaalilla 2019, Vantaan VanDance Tynkätanssit -tapahtumassa 2020 sekä Hangon LePetit-festivaalilla 2021. Lisäksi siitä on esitetty lyhennettyä versiota Helsingin Juhlaviikoilla osana Taidelahjat-konseptia vuonna 2022.

”Tämä on samalla kulttuuria, taidetta ja sosiaali-pedagogiikkaa. Tämä saa teoksen/esityksen menemään enemmän ihon alle. Kiitos!” – katsoja

”Hyvin mielenkiintoinen, omakohtainen ja ajatuksia herättävä. Tunne vahvasti läsnä koko esityksen ajan.” – katsoja

Konsepti ja ohjaus Martina Marti
Esiintyjä Samuli Roininen
Valokuvaus Emma Suominen, Erno Raitanen
Graafinen suunnittelu Last Tuesday Oy, Aino Nieminen
Tuotanto Tanssiteatteri MD / Gnab Collective

http://www.tanssiteatterimd.fi/hamletprivate/

Tilavaatimukset

Tarvitaan pöytä ja kaksi tuolia, esitys toteutetaan julkisessa tilassa kuten kahvilassa tai ravintolassa.

Tekniset vaatimukset

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.