Siirry sisältöön
Millainen on sukusi historia?
Millaista oli isäsi lapsuuden maisemissa?
Millaisia kertomuksia isoäiti antaisi lahjaksi perheelleen?
Onko ystäväsi ehtymätön tarinankertoja?

Elämäni tarina on yksityinen haastattelu sinulle, kuka haluat tallettaa suullista perimätietoa ja pysähtyä muistelemaan. Se on nähdyksi ja kuulluksi tulemisen lahja, joka takaa elämyksellisen muisteluhetken lapsuudesta ja nuoruudesta nykyhetkeen, iästä riippumatta. Rakennukset, ihmiset ja leikit heräävät hetkeksi eloon ja tuovat vaikuttavan kokemuksen niin haastateltavalle, kuin hänen läheisilleen.

Haastattelijana annan suuntaviivoja ja ohjaan keskustelun kulkua. Se on lämmin ja tunnelmallinen hetki, jonka anti voi rönsyillä tai tulla yllätyksenä. Jokainen haastattelu on oma kohtaamisensa, johon laaditaan yksilöllinen kysymyslista.

Toteutus on mahdollista yhdelle henkilölle tai pienelle ryhmälle. Se voidaan toteuttaa yksityishenkilölle tai palvelutaloon sovellettuna toimintana. Lahja voidaan osoittaa tekijälle itselleen, lapsille, lapsenlapsille, läheisille, ystävälle tai yhteisölle. Koko haastattelu lähetetään digitaalisena mp3-muodossa tilaajalle.

Toteutan suullista perimätietoa ja kotiseututarinoita dokumentoivaa projektia, ja inspiroiduin haastattelujen tuomasta merkityksestä osallistujille. Ne olivat hetkiä, joissa palattiin aikakauden tuomiin tunteisiin, tallennettiin sukuhistoriaa ja kerrottiin legendoja, joita ei oltu ennen kuultu. Haastatteluissa muisteltiin lapsuuden ystävien kesken ja perheen läsnäollessa, tuoden jälleen ihmiset yhteen.

Tilavaatimukset

Haastattelu voidaan toteuttaa kotioloissa, palvelu-, seniori- tai ryhmätalossa. Myös muun rauhallisen paikan varaaminen on mahdollista.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.