Siirry sisältöön
Millaista oli isäsi lapsuuden maisemissa? Millaisia kertomuksia isoäiti antaisi lahjaksi perheelleen? Onko ystäväsi ehtymätön tarinankertoja?

Elämäni tarina on yksityinen haastattelu sinulle, kuka haluat tallettaa suullista perimätietoa ja pysähtyä muistelemaan. Se on nähdyksi ja kuulluksi tulemisen lahja, joka takaa elämyksellisen muisteluhetken lapsuudesta ja nuoruudesta nykyhetkeen, iästä riippumatta. Rakennukset, ihmiset ja leikit heräävät hetkeksi eloon ja tuovat vaikuttavan kokemuksen niin haastateltavalle, kuin hänen läheisilleen.

Haastattelijana annan suuntaviivoja ja ohjaan keskustelun kulkua. Se on lämmin ja tunnelmallinen hetki, jonka anti voi rönsyillä tai tulla yllätyksenä. Jokainen haastattelu on oma kohtaaminen, johon laadin yksilöllisen kysymyslistan. Se on mahdollista toteuttaa yhdelle henkilölle tai ryhmähaastatteluna. Lahja voidaan osoittaa tekijälle itselleen, lapsille, lapsenlapsille, läheisille, ystävälle tai yhteisölle. Koko haastattelu lähetetään digitaalisena mp3-muodossa tilaajalle.

Toteutan suullista perimätietoa ja kotiseututarinoita dokumentoivaa projektia, ja inspiroiduin haastattelujen tuomasta merkityksestä läheisille ja osallistujille. Ne olivat hetkiä, joissa palattiin aikakauden tuomiin tunteisiin ja kerrottiin legendoja, joita ei oltu ennen kuultu. Haastatteluissa muisteltiin lapsuuden ystävien kesken ja perheen läsnäollessa, tuoden jälleen ihmiset yhteen.

Tilavaatimukset

Haastattelu toteutetaan yleensä haastateltavan kotioloissa. Myös muun rauhallisen paikan varaaminen on mahdollista.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.