Siirry sisältöön

Tietoa palvelusta

Pirkanmaan kulttuuripankki on Tampereen kaupungin ylläpitämä maksuton verkkopalvelu, joka kokoaa pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteen ja kulttuurin tekijät sekä heidän tarjoamansa tilattavat palvelut yhteen paikkaan (esim. esitykset, työpajat, kiertävät näyttelyt, asiantuntija- ja tuotantopalvelut). Sivustolle on lisäksi koottu tietoa Pirkanmaan kuntien avustuksista, kulttuuritiloista ja verkostoista.  

Kulttuuripankki toimii kulttuurin tekijöiden ja palvelujen näyteikkunana ja verkostoitumisen edistäjänä. Kulttuuripankista ei voi suoraan ostaa tai tilata palveluja tai markkinoida fyysisiä teoksia, kuten maalauksia, kirjoja tai äänitteitä. 

Tekijäksi kulttuuripankkiin voivat rekisteröityä ammattimaisesti toimivat pirkanmaalaiset taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhdistykset ja -yhteisöt sekä taidelaitokset. Tilaajaksi voi rekisteröityä kuka tahansa kulttuuri- tai taidepalveluja tarvitseva henkilö tai taho. Tilaajien profiilit eivät tule julkisesti näkyviin kulttuuripankkiin. Kulttuurin ja taiteen tekijät voivat rekisteröityä ja luoda profiilin täällä.

Rekisteröitymällä tekijäksi:

  • Saat osaamisesi ja palvelusi näkyviin kulttuuripankkiin
  • Näet tilaajien julkaisemat tarjouspyynnöt
  • Tilaat hakuvahdin tarjouspyynnöistä


Kulttuuri- ja taidepalvelujen tilaajat voivat luoda profiilin täällä


Rekisteröitymällä tilaajaksi:

  • Julkaiset tarjouspyyntöjä
  • Lisäät palveluja suosikkilistalle ja seuraat kiinnostavia tekijöitä
  • Jätät suositteluja tekijöille

Verkkoalusta kehitettiin vuosina 2021-2022 osana Pirkanmaan kulttuurin alueellista kehittämistehtävää, jossa Tampereen kaupungin lisäksi mukana oli 14 Pirkanmaan kuntaa (Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi). Kehittämistehtävän rahoittajana toimi opetus- ja kulttuuriministeriö. Tiivistä yhteistyötä tehtiin TAMKin Tuottajapankki-projektin kanssa, jonka rahoittajana toimi Pirkanmaan liitto. 

Palvelun tekninen toteutus: Into-Digital Oy