Siirry sisältöön

Saija Lehtonen

Saija Lehtonen Design

Olen Saija Lehtonen, luonnonmateriaaleihin ja perinnetekniikoihin keskittynyt taidekäsityöläinen ja kuvataiteilija. Minulta voi ostaa ja tilata taidetta, koruja ja käsitöitä, ja toimin asiantuntijatehtävissä, luennoin ja opetan. Välitän tietojani ja taitojani mielelläni eteenpäin.

Ekologisuus, käsillä tekeminen ja materiaalien alkuperän tunteminen ovat minulle tärkeitä. Keskeisimmät inspiraation lähteeni työhöni ovat luonto ja luonnonmateriaalit. Minua inspiroivat myös perinteiset, ekologiset käsityötaidot, joiden mukana siirtyy paljon syvää tietoa. Vanhat taidot tuovat ymmärrystä luonnon kiertokulusta ja kytkevät ihmisen kiinteäksi osaksi ympäristöään. Suhtaudun näihin taitoihin ja materiaaleihin intohimoisella kiinnostuksella.

Referenssit

Olen työskennellyt luonnonmateriaalien ja luontotietojen, kulttuurin, käsitöiden, opetuksen ja taiteen parissa lähes kaksikymmentä vuotta. Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä eripuolilla Suomea ja osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 2005 lähtien myös ulkomailla. Olen valmistunut tekstiilimuotoilijaksi (AMK) Kuopion Muotoiluakatemiasta ja kuvataiteilijaksi (YAMK) Saimaan ammattikorkeakoulusta.

Toimin eri yhdistyksissä, kuten Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Moduksessa ja Korutaideyhdistyksessä. Yhteistyökumppaneinani yhdistysten lisäksi on myös kuntia, eri oppilaitoksia, opistoja ja setlementtejä.

Teoksiani on yksityiskokoelmien lisäksi Suomen valtion taideteostoimikunnan ja Karstulan kunnan kokoelmissa.

Ei lisättyjä palveluita

Käyttäjä ei ole vielä lisännyt palveluita

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta tekijästä.