Siirry sisältöön
Profiilikuva Venla Moisala

Voimaa lavarunoudesta – päiväkurssi

Venla nauraa iloisesti mikrofonin takana esiintymislavalla.
Lavarunokurssi soveltuu niin kokeneille kuin vasta-aloitteleville lavarunoilijoille tai lavarunoudesta kiinnostuneille henkilöille.
Mukaan mahtuu maksimissaan 15 osallistujaa ja kurssilla työstetään valmiita tekstejä tai ennakkotehtävänä kirjoitettuja tekstejä.

Kurssi avaa lavarunouden lähtöasetelmia ja antaa työvälineitä lavarunojen kirjoittamiseen ja niiden esittämiseen. Tekstejä työstetään ja pohditaan sekä yhdessä ryhmän kanssa että itsenäisesti.

Kurssin tavoitteena on voimauttaa kurssille osallistuvia henkilöitä sanataiteen ja lavarunouden avulla. Heitä autetaan ja kannustetaan etsimään ja tekemään heidän omista lähtökohdistaan jokaisen itsensä näköistä ja kuuloista lavarunoutta. Kurssilaisia rohkaistaan kurssin lopuksi testaamaan tekstejään myös oikean yleisön edessä, mutta sitä ennen karistellaan mikkikammoa ja esiintymispelkoja.

Ilmapiiri rakennetaan jo alusta alkaen kannustavaksi ja hyväksyväksi, eikä ketään pakoteta mihinkään. Kurssilla noudatetaan yhdenvertaisuuden ja turvallisemman tilan periaatteita.

Kurssin osa-alueet:
1. Lavarunoudesta yleisesti ja lavarunoilijuus
2. Lavaruno ja sen kirjoittaminen
3. Runoanalyysi
4. Lavatulkinnan ja esityksen suunnittelu
5. Käytännön testaus

Aiempaa palautetta:
“Sopivan tiiviisti teoriaa ja taustatietoa lavarunoudesta. Asiantuntevaa ohjausta ja ennen kaikkea inhimillisen leppoisa tunnelma, joka sallii tutkia omia jännityksiä ja epävarmuuksia. Mikrofonin kanssa tehtävät harjoitukset olivat hyödyllisiä. Ohjaaja on aidosti läsnä ja kiinnostunut jokaisen runoilijan omasta äänestä. Kurssi tarjoili hyviä käytännönvinkkejä ja positiivista kannustamista. Hieno yhteisöllisen tekemisen meininki! Eli kiitti! Kiva päivä! <3”
– Sanna-Erika Suorsa, teatteri-ilmaisun ohjaaja, sanataiteilija ja taidepajan työvalmentaja, lavarunokurssilainen

“Kiitos paljon, kurssi oli erinomainen ja monipuolinen! Se oli psykologisesti hyvin suunniteltu, sillä se poisti pelkojani mahdollisimman hyvin. Asiallinen ja tehokas kurssi sisälsi pienessä ajassa tärkeimmät asiat, mikin käytöstä lähtien.”
– Kristiina Saarinen, entinen lavarunokurssilainen

Tilavaatimukset

Riittävän kokoinen tila on esimerkiksi luokkahuone, luentosali tai rauhallinen ravintolatila, josta löytyy pöytiä ja tuoleja ja jossa on tilaa myös esiintyä.

Plussaa siitä että tilassa on erillinen lava ja tarvittaessa hieman tilaa liikkua, mutta ei pakollista.

Tekniset vaatimukset

Äänentoisto, mikrofoni ja mikrofoniständi sekä nuottiteline.

Tietokone, videotykki ja valkokangas olisi hyvä olla Power Point -esitystä varten, mutta vaihtoehtoisesti myös tussi- tai fläppitaulukin käy.
Monta paperia, joihin on käsin kirjoitettu runoja.Nuorten Open Mic -ryhmäläisiä Kulttuuritalo Laikun kahvilassa 2018Mies kirjoittaa pohdiskelevasti runoaVenla esittää lavarunoa

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.