Siirry sisältöön
Profiilikuva Suhina Kollektiivi

Rentouttava äänimatka luonnonhelmaan

Suhina Kollektiivin Rentouttava äänimatka luonnonhelmaan tarjoaa osallistujille mahdollisuuden äänirentoutuksen avulla kokea rentouttava, yhteinen kokemus, improvisoidun, luontotunnelmaisen äänimatkan vaikka keskellä kiireisen työ- tai seminaaripäivän ohjelmaa. Äänimatka sopii hyvin osaksi TYKY-päivän rentouttavaa ohjelmaa.

Rentouttava äänimatka kuljettaa kuulijansa niityiltä aroille, metsälampien ja purojen ääreen, aarnimetsän syvyyksiin, vuorten juurelle ja metsän henkien täydenkuun juhlaan. Kuulija voi nauttia esityksen rennosti joko istuen tai maaten, antautuen äänimaiseman ja mielikuvituksensa vietäviksi.

Tämän esityksen Suhina Kollektiivi tekee kolmesta viiteen soittajan voimin. Äänimatka on sekoitus improvisointia ja äänisuunnittelua, jossa muun muassa pianon, saksofonin, huilun, kalimban, klarinetin, rumpujen ja perkussioiden lisäksi kuullaan aitoja luonnon ääniä. Suhina Kollektiivin esitykset ovat monikanavaisia, joten kuulijat ovat äänikentän keskellä, kun kaiuttimet on sijoitettu ympäri salia.

Äänimatkan aluksi on lyhyt ohjattu rentoutus, joka virittää kuulijoiden kehon ja mielen valmiiksi äänimatkalle.

Esimerkkejä aiemmista tuotannoistamme:

Marraskuussa 2022 Suhina Kollektiivi teki ääni- ja valotaidetta sekä runoimprovisaatiota yhdistäneen Runollinen äänimatka -esityksen Pääkirjasto Metson aulatilassa Tampereella. Olemme tehneet Tampereella myös Sara Hildénin taidemuseolle useamman erilaisen esityksen. “Kolme äänimaisemaa” sisälsi kolme noin vartin mittaista improvisoitua esitystä Juhani Harrin näyttelyssä. Äänentoisto oli sijoitettu eri puolille museon alakertaa ja soittajat esiintyivät myös kolmessa eri positiossa. Kesällä Terassijamit taas soitettiin museon terassilla, jolloin improvisaatiokin oli kesäisen letkeää.

Parina viime vuotena esiinnyimme kauniina kesäiltoina Rauhaniemen kansankylpylän kallioilla osana Tapahtumien yön ohjelmaa. Olemme esiintyneet myös Laikunlavalla. Talvella 2020 Keskustorin kupeessa olleen jääveistosteltan loopattu äänimaisema oli Suhina Kollektiivin esittämä. Näiden lisäksi olemme esittäneet Kulttuuritalo Laikun salissa kolme äänimaisemateosta, joista viimeisin, Ajasta ikuisuuteen -esitys, toi yhteen kymmenen muusikkoa.

Kenties sanoja paremmin valaisevia esimerkkejä tekemistämme esityksistä löytyy videomuodossa kotisivuiltamme: https://www.suhinakollektiivi.fi/videoita

Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun tilaisuuteesi ja tarpeiseesi sopiva, ainutlaatuinen sekä mielenkiintoinen ja rentouttava äänimatka.

Tilavaatimukset

Tilan tulisi olla osallistujamäärään nähden riittävän suuri, jotta koko yleisö mahtuu samaan tilaan makuuasennossa. Sopivia tiloja voisivat olla osallistujamäärästä riippuen esimerkiksi olohuone, joogasali, kerhohuone tai liikuntasali. Tai jopa ulkosalla, kunhan vain katettu ja sähköistetty soittopaikka, sekä yleisölle viihtyisä alue löytyy. Esitys sopeutetaan aina tilaan sopivasti, niin tekniikan kuin esityksen muodon osalta.

Olisi hyvä, että tilasta löytyy mukavat makuupaikat kaikille osallistujille, eli patjoja tai joogamattoja, tyynyjä, peittoja.

Erityisiä muita vaatimuksia tilan osalta ei ole, mutta tunnelmaan soveltuva tilavalaistus toki tehostaa aina esityksen vaikuttavuutta.

Tekniset vaatimukset

Esitykseen kuuluva äänentoisto riittää esityksen toteutukseen erilaisissa tiloissa. Lisäksi esiintyjien valaistus kuuluu esityksen hintaan, mutta tilavalaistus ei.

Lisämaksusta voidaan sopia erikseen suurempien äänentoiston, valaistuksen ja videotekniikan toimituksesta kumppaniemme avustuksella.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.