Siirry sisältöön
Pinnan alla
alkuperäisteksti Leena Paasio
dramatisointi ja ohjaus Elina Izarra

Eetu on juuri aloittanut lukion. Hänen perheensä elämä on mullistunut: Itämerta tutkinut meribiologiäiti on kadonnut uintiretkellään. Yhtäkkiä elämä on surun, perheen rahahuolien sekä ystävyyssuhteiden aiheuttamien kysymysten kanssa painimista.

Eetu ystävineen saa koulussa Itämeri-aiheisen tehtävän. Sen tekeminen avaa kaveruksille luonnonsuojeluun liittyviä kysymyksiä. Samalla se ajaa ystävysten välisiä suhteita uusille urille. Pian Eetu alkaa myös ymmärtää äidin katoamiseen liittyviä syitä, ja salaisuudet alkavat selvitä.

”Mun oli vaikeaa kuunnella sillä tunnilla mitään. Kaikki, mitä opettaja sanoi, oli mulle entuudestaan tuttua. Muistin äidin keskittyneen ilmeen, kun se laittoi lukulasit nenälleen, ja teki taulukoita Itämerestä ottamistaan näytteistä. Mä olin mennyt kouluun unohtaakseni äidin, jatkaakseni eteenpäin ja estääkseni oman vajoamiseni. Ja tässä sitä oltiin. Koulussa, mutta kuitenkin tiukasti oman pään sisällä.”


Pinnan alla on Elina Izarran dramatisoima näytelmä Leena Paasion nuortenkirjaparista Harmaja
luode seitsemän ja Bengtskär itä kahdeksan. Näytelmä vie katsojan Itämeren syvyyksiin sinisimpukoiden ja rakkolevien kiehtovaan maailmaan. Samalla se kuvaa meren läheisyydessä kulkevien ihmisten iloja, suruja ja riemua; ystävyyttä, ihastumisia ja toisen tukemista vaikeissakin tilanteissa.


Suos. yläkouluikäisistä aikuisiin.
Kesto 75 min.
Kantaesitys Ahaa Teatterissa 5.2.2024.

Näytelmän oppimateriaali lähetetään esityksen tilanneille etukäteen.

NÄYTTELIJÄT:

Oskar Hartman
Roosa Lehtinen
Teemu Mäkinen
Sonja Salminen

Tilavaatimukset

Leveys 8,2 m, syvyys 9,5 m, vapaa korkeus 5 m.
Mahtuu 12 x 20 m kokoiseen saliin.
Katsojamäärä korkeintaan 200 hlöä/esitys, oppilaat ja opettajat yhteenlaskettuna.

Tekniset vaatimukset

Voimavirta.
Pimennetty sali.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.