Siirry sisältöön
ukulele ja ihminen
Iloa musiikista!

Hoivakodin asukkaille suunniteltu musiikkihetki, joka rakentuu jonkin teeman ympärille (talvi, joulu, ystävyys, koululaulut). Ryhmän koko mielellään alle 20 henkilöä.

Laulut ovat pääosin tuttuja, jotta asukkaat voivat osallistua laulamalla ja vaikkapa kuuntelemalla. Toivelauluja voi myös esittää, ja niitä pyritään toteuttamaan.

Musiikkihetkiin voidaan liittää myös musiikkiliikunnan elementtejä, esimerkiksi huivien ja rytmitelyn avulla. Muistelullekin on tarvittaessa aikaa.

Terhi-Tuulian tärkein instrumentti on laulu, säestyssoittimina piano ja ukulele. Musiikkihetki ei oikeastaan ole esitys, vaan asukkaita ja heidän toiveitaan pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin musiikin välityksellä. Yhteistä musisointia! Myös he, jotka eivät puhu, tai lähinnä kuuntelevat, saavat kyllä musiikkihetkissä osansa musiikin vaikutuksista hyvinvointiin.

Musiikkihetki kestää noin 30 minuuttia. Terhi-Tuulia tulee kuitenkin ajoissa valmistelemaan ja lähtee kiireettä seuraavaan paikkaan, jotta yhdessäolo olisi mukavaa. Rupattelukin on tärkeää, koska musiikki aktivoi, ja herättää muistoja. Musiikkihetkissä voivat omaiset tai henkilökunta olla halutessaan mukana.

Säveltuulia nettisivuilta löydät lisätietoa (ja hinnaston): https://www.saveltuulia.fi/musiikkihetket/

Tilavaatimukset

Istumapaikat tai tilaa esimerkiksi pyörätuoleille

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.