Siirry sisältöön
KUKA LOHDUTTAISI NYYTIÄ on näyttelijä Pirkko Uiton valloittava sooloesitys, jossa Tove Janssonin iätön kertomus herää eloon puheen, laulun, viittomakielen sekä Janssonin alkuperäisistä piirroksista projisoitujen kuvien kautta.

Pienen ja aran Nyyti -peikon seikkailu kertoo ujoudesta, yksinäisyydestä ja pelon voittamisesta - siitä kuinka rohkeuden voi löytää ja pelon selättää. Tarinan lämpö ja lohdullinen sanoma sykähdyttää katsojaa iästä riippumatta! Ikäsuositus on 3-103 vuotta.

Esitys on läpisävelletty lauluiksi alkuperäisen kuvituksen inspiroimana ja eri tyylilajeilla leikitellen. Esityksen lämmin ja taianomainen tunnelma elää kiehtovasti vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Esityksen kesto on noin 45 min.

Tove Jansson:
KUKA LOHDUTTAISI NYYTIÄ - laulaen ja viittomakielellä
​Suomennos: Kirsi Kunnas
​Ohjaus ja viittomakielinen käännös: Eero Enqvist
Musiikin sävellys ja sovitus: Kaj Kangas
Solisti-kertoja: Pirkko Uitto
Pukusuunnittelu ja toteutus: Outi Kaltiokumpu
Nyyti- ja Tuittu-hahmojen toteutus: Karmo Mende
Projisointien toteutus: Otto Laakso

Kuka lohduttaisi Nyytiä -esitys on toteutettu Jyväskylän Kaupunginteatterin ja työryhmän välisenä yhteistyönä ja esitystä ovat tukeneet Taiteen keskustoimikunta ja Suomen Kulttuurirahasto. Vuodesta 2016 esityksiä on ollut n. 80 eri puolilla Suomea - vuonna 2018 SKR:n 'taidetta hoitolaitoksiin' -apurahan turvin 1/2 vuoden esityskiertue palvelutaloissa, päiväkodeissa, kouluissa, monitoimitaloissa ja kirjastoissa - teemana sukupolvien kohtaaminen ja yleisössä aina sekä lapsia että vanhuksia.

Vierailut 2017 Kööpenhaminassa Fredriksbergin lastenkirjastossa ja 2018 Nepalissa osana kansainvälistä ACCAC-kongressia sekä Reykjavikissa Pohjolan talossa ruotsiksi ja 2019 Muumimuseon puutarhajuhlassa ja Valkeakosken kaupunginteatterissa sekä Seaside Stories Festivaalilla Hangossa suomeksi ja ruotsiksi. 2021 Alli Paasikiven säätiön apurahan turvin esityskiertue erityisryhmille.

Esityksestä on tilattavissa myös ruotsinkielinen versio
Vem ska trösta Knyttet.

Esitys säilyy ohjelmistossa niin kauan kuin sitä tilataan.

Tilavaatimukset

- Esityksen voi pystyttää vaihteleviin tiloihin joko näyttämölle, tai vaikka lattiatasoon, jos pienemmät istuvat lattialla ja isommat sitten penkeillä ja tuoleilla. -- Tilan koko minimissään 3m x 4m. Katsomopaikkoja pienessä tilassa korkeintaan 50.
- Näyttämöllä isommassa tilassa katsomopaikkoja voi olla 200. Tärkeää on, että yleisö voi nähdä esiintyjän viittomat sekä projisoinnit.
- Pimennysmahdollisuus on suotavaa projisointien näkyvyyden vuoksi.

Tekniset vaatimukset

- On hyvä, jos tilaajan puolesta saadaan käyttöön videoprojektori, valkokangas / vaalea seinä, ja äänentoisto, mielellään stereokaiuttimet.

- Jos tila on niin iso, että tarvitsee käyttää mikrofonia, sen täytyy olla sanka- / nappimikrofoni, koska esitys on myös viittomakielinen ja esiintyjän käsien on oltava vapaat.

- Tarvittaessa tuomme mukanamme projektorin ja kaiuttimet.

- Kiertueversiossa ei käytetä vaihtuvia valotilanteita, mutta hyödynnämme tilan mahdollista valokalustoa perusvalaistuksen toteuttamiseen. Lisäksi käytämme omia pieniä spotteja.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.