Siirry sisältöön
Taidekaupunki Mänttä-Vilppulan arkkitehtuuriopas
Opastetut arkkitehtuurikierrokset pohjautuvat Taidekaupunki Mänttä-Vilppulan arkkitehtuuri-oppaaseen, oppaana sen toimittaja Anneli Vehkaniemi, arkkitehti SAFA. Kohteita julkiset veistokset mukaan lukien on yli 80 ja uusia on tullut.
Mäntän keskustassa on monia 1900-luvun alkuvuosikymmenien aikansa eturivin suomalaisten arkkitehtien suunnittelemia kohteita. Serlachius -museo Göstan luona kansainvälistenkin huippujen modernia arkkitehtuuria edustavat Göstan Paviljonki ja Taide-Sauna. Pohjaslahden kirkon taas sanotaan olevan Suomen ainoa tanskalaismallinen kirkko. Sen lähistöllä sijaitsee rakenteeltaan harvinainen teräsrakenteinen vuonna 2022 valmistunut Palellusvuoren näkötorni. Ja harvinaisen ehjänä kokonaisuutena säilynyt, suomalaista talonpoikaista rakentamista edustava, kulttuurihistoriallisesti arvokas Vehkaniemen vuosisatainen sukutila kesänäyttelyineen.Tilavaatimukset

Opastetut kierrokset tapahtuvat maastossa, joko omatoimisesti paikasta paikkaan siirtyen tai bussiryhmille.

Luento-tyyppinen esitelmä sisätiloissa, sopivissa luento-olosuhteissa. Ryhmän koosta riippuen mikki ja kovaääniset voisi olla, tekniikka ja ohjelmien yhteensopivuus hyvä varmistaa ennalta.

Tekniset vaatimukset

Peruslaitteisto, kannettava tietokone esityksineen, kulkee mukana tilaajan luo.
Vehkaniemen Juhlanavetan ylisillä on luentovalmius olemassa sisältyen hintaan. Muualla tilajärjestelyt tilaajan toimesta.

Serlachius -museo Göstan PaviljonkiPekiloPalellusvuoren näkötorniPohjaslahden kirkkoVehkaniemen pihapiiriä

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.