Siirry sisältöön

Riikka Palonen

Riikka Palonen

Minä kerron tarinoita. Kansantarinoita meiltä ja muualta, maailman turuilla ja toreilla kuultuja kertomuksia, omia tarinoitani metsän varjoista. Kerron – en lue ääneen kirjasta, en opettele sanasta sanaan ulkoa. Kerron, niinkuin aina on kerrottu, leirinuotioilla ja hämärissä pirteissä.
Teen tarinoista teemallisia kokonaisesityksiä, välillä yksin, välillä yhdessä puoliskoni kanssa, joka on folkmuusikko. Aiheet liikkuvat lehmästä jouluun, kuolemasta kapakkaan. Elämästä, siitä kerron.
Teen tunnin tarinakokonaisuuksia asiakkaiden tilaisuuksiin, tai käyn heittämässä sopivan kymmenminuuttisen sopivaan kohtaan.
Tarinankerronta on oma lajinsa, ei se ole stand uppia, ei tylsää posotusta, ei pelkkiä lasten loruja.
Uskalla kokeilla.

Referenssit

Lähtöpiste: Taiteen maisteri,Taideteollinen korkeakoulu, Helsinki, 1992
Parikymmentä vuotta tuli työskenneltyä teatterimaailmassa, sitten muutin suuntaa, ja tarinat alkoivat kasvaa suusta ulos. Julkisesti niitä on tullut pullauteltua monenlaisilla festareilla, kuten vaikkapa Turun ja Hämeenlinnan keskiaikatapahtumat, Kaustinen Folk, Siilifolk, Kalajoki Irish Hooley. Olen kertonut kalmanhajuisia kertomuksia kapakoissa ja syntymyyttejä kanootissa. Olen viihdyttänyt syntymäpäiväjuhlissa ja pikkujouluissa. Kävinpä kertomassa kuolemasta Talent shown lavalla. Olen puoliskon kanssa tehnyt kiertue-esityksiä pienten kuntien kirjastoissa ja pikkukylien seuraintaloilla. Suomalaiset tarinat ovat suussani kääntyneet myös muiden maiden festareille.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta tekijästä.