Siirry sisältöön
Tapahtumassa suunnitellaan ja toteutetaan tiimityönä yhteisöllinen puutaideteos, joka veistetään yhdessä moottorisahoilla. Veistos toteutetaan esim. asiakkaan omasta suuresta puun rungosta. Samalla opitaan moottorisahan turvallista käyttöä ja moottorisahalla veistämisen alkeita.

Teos toteutetaan käytettävän puun ja sen tarinan ehdoilla. Kaupunki- tai taajamakuvasta katoava puu voidaan myös veistää taiteeksi sen alkuperäiselle paikalle.

Kaupunkipuun veistämiseen kuluu aikaa n. 18 h. Suuri puu veistetään siis kolmen päivän aikana. Ensimmäisen päivän aikana ideoidaan veistoksen aihe ja tutustutaan työkaluihin, varusteisiin sekä niiden turvalliseen käyttöön. Toisena päivänä perehdytään puun ominaisuuksiin ja aloitetaan veistäminen. Viimeisenä päivänä tutuksi tulevat viimeistelytavat ja -työkalut.

Uuden taidon parissa työskentelyn lisäksi osallistujat oppivat moottorisahan turvallista käyttöä, tuntemaan puun käyttäytymistä sekä saavat itseluottamusta sahan käsittelyssä. Lisäksi tarjolla on raitista ulkoilmaa ja vaihtelua sisätyötä tekeville. Sahaaminen on hyvää niska-hartiajumppaa, vaatii keskittymään yhteen asiaan kerrallaan ja näyttää heti tehdyn työn tulokset.

Ryhmäkoko max 10 hlöä. Aikaisempaa kokemusta tai erikoisvarusteita ei tarvita. Varusteet ja työkalut kouluttajalta (silmä- ja kuulosuojat, turvahousut ja turvakengät sekä moottorisahat, polttoaineet ja öljyt). Osallistujien varustautumiseksi riittävät säänmukaiset omat rennot ulkoiluvaatteet sekä lippalakki sään ja valon suojaksi.

Kaupunkipuu taideteoksena palvelu tarjoaa kolme yhden hinnalla. Samalla kun ryhmäsi saa veistokurssin tarjoamat taidot, heidän työskentelynsä tarjoaa yleisölle kolmeksi päiväksi seurattavan tapahtuman. Lisäksi tapahtuma jättää jälkeensä yhteisöllisen taideteoksen.

Huom! Jos käytössäsi ei ole suurta puuta, kysythän myös lyhyempiä veistokursseja. Toteutetaan ryhmällesi esim.

Moottorisahaveiston alkeiskurssi (12 h)
Kokeillaan moottorisahaveistoa (6 h)

Lue lisää, mitä Suomen ensimmäisen yhteisöllisen taideteoksen tekijät ajattelivat tapahtumasta:
https://seura.fi/ilmiot/reportaasit/moottorisahaveistokurssi-sopii-aloittelijoillekin/

Tilavaatimukset

Veistäminen tapahtuu ulkona. Veistopaikaksi tarvitaan tasainen alue n. 50 m2 sekä pysäköintitilaa veistotyökalujen tukikohtana toimiville autoille.

Hyviä veistopaikkoja ovat esim. puistot ja muut nurmikentät, oppilaitosten pihat, teollisuusalueiden parkkipaikat sekä kylätalojen pihat.

Tekniset vaatimukset

Pukeutumis- ja sosiaalitilojen käyttömahdollisuus veistopaikan lähellä.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.