Siirry sisältöön
Profiilikuva Helmi Valkee

Herkkä ja orvokinlempeä runoesitys

Runoilija-lauluntekijä Helmi Valkee kuvattuna vaaleanvioletilla taustalla. Helmi Valkeen katse on vakava ja vaaleanpunaiset hiukset ovat täynnä orkidean terälehtiä.
Helmi Valkee on runotyttö, joka kirjoittaa vaikeista tunteista vadelmanpehmeästi.

Esitys sisältää 15 minuuttia runoja. Runojen aiheita ovat mm. lapsuuden kokemukset, moniuloitteiset ihmissuhteet, yksinäisyys ja kipu. Tekstit ovat kuin rikkinäisestä betonista kasvavia kukkia.

Helmi Valkee kirjoittaa parhaillaan ensimmäistä runokokoelmaansa ja on yksi kymmenestä nuoresta runoilijasta Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton Poets of Today -Voices of Tomorrow -hankkeessa. Runoilija-lauluntekijä julkaisi myös 16.6. Purkka -esikois-EP:nsä.

Asiakkaan toiveen mukaan esityksen voi koostaa vaihtoehtoisesti sekä runoista että synkästä ja heleästä ukulelemusiikista. Tälloin esityksen kesto voi olla enintään 45 minuuttia.

"Helmi Valkee osaa puskea herkkyyden, vakavuuden ja toisinaan myös sielullisen rumuuden niin lähekkäin toisiaan, että pelti painuu ruttuun. Paitsi että pellin tilalla on kitkerää hattaraa, vaahtokarkkeja ja samppanjaa. Herkkää, taiteellista ja kivuliasta, Helmi Valkee onkin näin muuntunut folkpophaaverunoilunsa mestariksi."
– Purkka-EP, Desibeli.net -arvostelu

"Maailma muuttuu, toisinaan jopa musiikin voimin."
– Lasinukke-single, Desibeli.net -arvostelu

Uutisoivan haastattelu: https://oivaseutu.fi/artikkelit/helmi-valkee-synkkaa-ukulelemusiikkia-tekeva-runotytto-1/

Tekniset vaatimukset

Esitys voidaan toteuttaa pienessä tilassa esiintyjän oman pienen äänentoiston kanssa tai runoesityksen kohdalla vaihtoehtoisesti akustisesti. Isommassa tilassa tilaajan tulee hankkia tilaan riittävä äänentoisto. Jos esitys on yhdistelmä runoja ja musiikkia, paikalla olisi hyvä olla myös miksaaja.

Suositukset (0)

Ei suosituksia

Tilaajat eivät ole vielä jättäneet sanallista suositusta palvelusta.